Milli Eğitim Bakanlığı'nca "internette; özellikle cinsellik, şiddet, kumar, ideolojik propaganda, bomba yapımı vb. konularda sizinle sohbet etmek isteyen yetişkin olduğunu anladığınız kişileri" bize ihbar edin diye bir ihbar hattı kurdu.
İnternetin bilinçli kullanımı ve İnternet Güvenliği Projesi kapsamında yapılan bu hattın inşallah faydası olur.
İhbar Hattına ulaşmak için burayı tıklayınız.
Devamını okuyun...>>
Arama Motoru
rtyucel.wordpress.com: Mesleki Eğitim BT blogu
Pazartesi, Kasım 26, 2007
Milli Eğitim Bakanlığı İnternet İhbar Hattı Kurdu
Perşembe, Kasım 15, 2007
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ -1
Bilişim: Bilgi ve iletişimin yapısıyla ve özellikleriyle bilginin aktarılması, düzenlenmesi, depolanması, değerlendirilmesi, dağıtımı için gerekli yöntemlerle teknolojileri esas alan bilgi sistemleri, şebekeleri, işlemleri, süreçleriyle faaliyetler olarak tanımlayabiliriz.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
Bilgi ve düşüncenin hızlı akışını sağlayan teknolojik araçlara “bilgi ve iletişim teknolojileri” denir. Başlıca bilgi ve iletişim araçları şunlardır:
- Bilgisayar
- Telefon
- Telgraf
- Televizyon
- Kitap
- Dergi
- Gazete
- Radyo
- Yazı tahtası…
Bilgisayar Çeşitleri
1. Ana Bilgisayarlar
Boyutları, kapasiteleri ve işlem hızları çok yüksek olan bu bilgisayarlar, çok sayıdaki bilgisayarla ortak çalışabilmek üzere tasarlanmışlardır. Bütün bilgisayarlar bu bilgisayara bağlıdır.
2. Mini Bilgisayarlar
Çok kullanıcılı bir bilgisayar türüdür. Uygun klavye ve ekranla en fazla 100 kişi ayna anda kullanabilir. ÖRN: Banka şubelerindeki bilgisayarlar buna örnektir.
3. Ağ (Network) BilgisayarlarıBir bilgisayar ağına bağlı olarak çalışabilen, tek başlarına çalışamayacakları için kayıt ortamı ve bellek gibi özellikleri sınırlıdır. Donanım ihtiyaçlarının büyük bir bölümünü Server (sunucu) adı verilen ana bilgisayarlardan karşılarlar.
4. Kişisel bilgisayarlar (Personel Computer –PC)
Kişisel çalışma imkânının yanında başka bilgisayarlarla da bağlanabilecek şekilde düzenlenmiş bilgisayarlardır.
Bu bilgisayarlara aynı zamanda “masaüstü bilgisayarlar” da denilir.
5. Dizüstü Bilgisayarlar (Notebook-Laptop)
Masaüstü bilgisayarların yapabileceği her işi yapabilme özelliğine sahip, kolayca taşınabilen bilgisayarlara denir.
Bilgisayarlar Arasındaki Farklılıklar
1. Kapasite Bilgisayarların sahip oldukları bellek (RAM), sabit disk (Harddisk), ekran kartı gibi kapasite gerektiren donanımları farklılar gösterebilir.
2. Hız Bilgisayarların sahip oldukları işlemci (CPU), sabitdisk (HDD) ve bellek (RAM) gibi hız gerektiren donanımları farklılık gösterebilir.
3. Maliyet Bilgisayarların maliyeti donanımlarını oluşturan birimlerin en güncel ve en son teknoloji ürünü olmalarına göre değişmektedir.
4. Genel Kullanıcı Bilgisayarlar sahiplerine (kullanıcı) göre farklı özelliklere sahip olabilir. Örneğin; bir mühendisin kullandığı bilgisayarla bir sekreterin kullandığı bilgisayarların özellikleri farklıdır.
Devamını okuyun...>>
Hadi Bismillah
Hadi bakalım Bismillah deyip başlayalım bu blog işine. Umarım allah yüzümü kara çıkarmaz da burdan okuldaki ve sanal alemdeki tüm öğrencilerimle genel olarak bilgisayar ve teknoloji ile ilgili bilgi paylaşımları gerçekleştirebilirim.
Devamını okuyun...>>
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)