Arama Motoru

rtyucel.wordpress.com: Mesleki Eğitim BT blogu

Pazartesi, Nisan 28, 2008

İnternet Nedir?

Internet, Bilgisayarınızın, dünya üzerindeki birbiriyle bağlantılı milyonlarca bilgisayardan herhangi birisiyle veri, ileti ve dosya alış verişi yapılmasına olanak sağlayan, bilgisayarlar sistemidir. Kısaca dünya üzerindeki en büyük bilgisayar ağı olarak tanımlanmaktadır.

Bir bilgisayar ağının görevi; Kaynakların (ör: yazıcı) ve dosyaların paylaşılmasını ve ağ üzerindeki kişilerin haberleşmelerini sağlamaktır. Bir ağ üzerindeki kişiler aynı dosyayı birlikte kullanabilirler. Birbirlerine bilgi alışverişinde bulunabilirler. Yazıcı ve faks-modem, CD Sürücüyü birlikte kullanabilirler.

İşlevi, üretilen her türlü bilginin saklanması, paylaşılması ve kolay erişimidir. Internet teknolojisi yardımıyla bilgiler insanlara kolay, ucuz, hızlı ve güvenli bir şekilde erişebilmektedir.




— World Wide Web, Internet kaynaklarını, Internet üzerindeki bilgilere kolay erişebileceğiniz şekilde düzenler. Bilgiye kolay ulaşma, yazı-resim-bağlantı özelliklerini bir arada sunar.

—Elektronik Posta (e-posta, e-mail), diğer Internet yada Online servis kullanıcıları arasında mesaj ve dosya alışverişidir.

—FTP (File Transfer Protocol), bir bilgisayardan diğerine dosya aktarımı için kullanılan Internet yazılımıdır. Ağ üzerindeki bir bilgisayardan kendi bilgisayarınıza dosya aktarma işlemine, İndirme (downloading) adı verilir. Bir dosyayı kendi bilgisayarınızdan ağ üzerindeki bir başka bilgisayara aktarma sürecine ise Yükleme (Uploading) denir.

0 yorum:

website counter

Add to Google Reader or Homepage